Nors Macarons dažnai kildinami iš Prancūzijos, jų atsiradimo istorija miglota, nes panašūs sausainėliai, tuomet dar valgyti po vieną, o ne sulipdyti įdaru, buvo kepami ir Italijos karalių dvaruose. Net ir pavadinimas šių skanėstų kilęs iš itališko žodžio “morengas” ( macarone, maccarone ar maccherone).
Šiandien Macaron – dvigubas morenginis-migdolinis sausainėlis, perteptas kremu, ganache ar džemu. Paties sausainėlio spalvų ir skonių jau nebesuskaičiuosi – tai kiekvieno kepėjo fantazijos reikalas, pradedant nuo šokoladinių ir braškinių, ir baigiant žaliosios arbatos ir kitokiais egzotiškais skoniais. Macaron turi “firminę” formą – tai lygus viršutinis paviršius, ir kepant susidarantis gruzdėtas pakraštėlis apačioje, dar vadinimas kojele ar sijonėliu. Viduje tik vos vos drėgnokas, burnoje jis tiesiog ištirpsta… Nesistebime, kad vis daugiau kepėjų ir smaližių užsikrečia Macarons karštlige!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.