Aviečių ir baltojo šokolado keksiukai-gėlės

Vasarį suėjo vieneri metai KepimoFormos parduotuvei, o štai jau balandį mes išplėtėme ir pagalbininkų ratą! Viena sričių, kurioje darbuosis nauji komandos nariai, yra Jums įdomus ir naudingas turinys. Daugiausiai tai bus receptai ir kepinių dekoravimo patarimai. Startuojame šiandien – tai ne tik skanūs, bet ir patys gražiausi keksiukai!

keksiukai-rozes1Šie gražuoliai papuoš bet kurios šventės stalą – pradedant jau mamos diena, baigiant vestuvėmis. Ir jie visai nesunkiai padaromi, nereikia būtų įvaldžius dekoravimo meną. Šios gėlės – kai kas sako rožės, kitiems panašiau į gvazdikus – padaromos gana paprastai.

24 vidutinio dydžio keksiukams reikės:

  • 350 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 2,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arb. šaukštelis druskos
  • 230 g kambario temperatūros sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 4 kiaušinių
  • 220 ml pieno
  • 150 g aviečių
  • 50 g baltojo šokolado, susmulkinto

keksiukai-rozes2Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Išsukame sviestą su cukrumi iki kreminės, šviesios, purios masės. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno vis išmaišydami. Toliau įsijojami miltai, kepimo milteliai ir druska, bei vėl viskas gerai išmaišoma.
Suberiame pusę aviečių ir be gailesčio maišome, kad jos pasitraiškytų. Tuomet suberiame likusią pusę ir baltajį šokoladą, iš pamaišome atsargiai, vos vos.

Kepame keksiukų formoje su įklotais popierėliais, apie 25 min.

Kol keksiukai vėsta, pasigaminame glaistą. Jam reikės:

  • 200 ml riebios grietinėlės (ne mažiau 40% riebumo)
  • 120 g kreminio sūrio, pvz. Philadelphia
  • 50 g cukraus pudros
  • jei norite – vanilės ekstrakto, lašelis dažų

Grietinėlė išplakama su cukraus pudra (ir vanile) iki standžios konsistencijos. Tuomet įmaišomas sūris (ir dažai).

Kiekvienas keksiukas aptepamas vienu šaukštu glaisto. Likęs glaistas sudedamas į konditerinį maišelį su lapelių antgalių (Nr. ).

Nuo keksiuko centro, antgalio platesniąja dalimi nukreipta į apačią, pradedami dėlioti gėlės žiedlapiai. Pirmiausia – viduriukas.

Taip tęsiame toliau aplinkui – nesijaudindami dėl žiedlapių formos ar skaičiaus, tačiau žiedlapius palengva didindami, platindami ir lenkdami arčiau keksiuko paviršiaus. Tol, kol visas keksiuko paviršius bus padengtas.

Žiūrėkite visą procesą paveikslėliuose (paspaudus šie pasididina):

Jei visgi visas šis gėlių reikalas atrodo per daug sudėtingas, panaudokite bet kokį kitą, arba Jūsų mėgstamiausią antgalį ir papuoškite keksiukus paprasčiausiomis susuktomis kepurėlėmis. Atrodys ne prasčiau, o skonis išliks toks pat fantastiškas!

Jums gali padėti:

Recepto šaltinis: twiggstudios.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Tinklalapyje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą jo veikimą bei tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra naudojami automatiškai. Siekiant individualizuoti Jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums, naudojami ir tiksliniai slapukai. Paspaudę „Sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų naudojimu. Savo sutikimą galite atšaukti bet kuriuo metu savo interneto naršyklės nustatymuose, ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - Privatumo politikoje