Vasara jau čia pat, ir pats laikas pereiti nuo sočių, saldžių, šildančių desertų prie lengvų ir gaivių. Būtent toks yra šis pyragas – vos vos saldus, ir su juntama citrinos gaidele. Plonytis, supjausčius gabalėliais puikiai tiks vasaros pietų kulminacijai.
[twocol_one]
Pagrindui reikės:
- pusės puodelio sviesto
- 1,5 puodelio miltų
- 1/4 puodelio cukraus
Citrininiam viršui reikės:
- 2 kiaušinių
- 3/4 puodelio cukraus
- 2 valg. š. miltų
- 3 valg. š. citrinų sulčių
- 1/4 arb. š. kepimo miltelių
Dubenyje sumaišome visus pagrindo ingredientus – paprasčiausiai šakute, arba pulso režimu maišytuve – turime gauti trupinius.
Juos sudedame į pyrago formą, paspaudžiame ir kepame 15 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Recepte pateikti kiekiai paskaičiuoti 20cm x 20cm kvadratinei skardai, tačiau galite naudoti kokią tik norite formą – svarbu, kad tiek trupinių, tiek citrininis sluoksnis būtų apie 2 cm storio.
Kol pagrindas kepa, kitame dubenyje išplakame kiaušinius ir gerai išmaišome su likusiais citrininio sluoksnio ingredientais.
Supilame citrininę masę ant pagrindo ir kepame toliau 180 laipsnių karštyje, apie 15-20 minučių.
Iškepus leidžiame atvėsti kambario temperatūroje, kelias valandas, tuomet plonai pabarstome cukraus pudra ir galime tiekti į stalą!
Gali prireikti:
Recepto šaltinis: therebelchick.com