Gaivus citrininis pyragas

Vasara jau čia pat, ir pats laikas pereiti nuo sočių, saldžių, šildančių desertų prie lengvų ir gaivių. Būtent toks yra šis pyragas – vos vos saldus, ir su juntama citrinos gaidele. Plonytis, supjausčius gabalėliais puikiai tiks vasaros pietų kulminacijai.

[twocol_one]

Pagrindui reikės:

  • pusės puodelio sviesto
  • 1,5 puodelio miltų
  • 1/4 puodelio cukraus
[/twocol_one] [twocol_one_last]

Citrininiam viršui reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 2 valg. š. miltų
  • 3 valg. š. citrinų sulčių
  • 1/4 arb. š. kepimo miltelių
[/twocol_one_last]

citrininis-pyragas3Dubenyje sumaišome visus pagrindo ingredientus – paprasčiausiai šakute, arba pulso režimu maišytuve – turime gauti trupinius.

Juos sudedame į pyrago formą, paspaudžiame ir kepame 15 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Recepte pateikti kiekiai paskaičiuoti 20cm x 20cm kvadratinei skardai, tačiau galite naudoti kokią tik norite formą – svarbu, kad tiek trupinių, tiek citrininis sluoksnis būtų apie 2 cm storio.

Kol pagrindas kepa, kitame dubenyje išplakame kiaušinius ir gerai išmaišome su likusiais citrininio sluoksnio ingredientais.

Supilame citrininę masę ant pagrindo ir kepame toliau 180 laipsnių karštyje, apie 15-20 minučių.

Iškepus leidžiame atvėsti kambario temperatūroje, kelias valandas, tuomet plonai pabarstome cukraus pudra ir galime tiekti į stalą!

Gali prireikti:

Recepto šaltinis: therebelchick.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *