Iškepkite mini Panettone savo Kalėdiniam stalui – tai tikrai nesudėtinga, o išbandytą receptą rasite pas mus.
Ingredientai 8 mažiems Panettone
- 540 g miltų, geriausia 405 tipo
- 85 g cukraus
- žievelė, nutarkuota nuo vieno apelsino
- 35 g sviesto, kambario temperatūros
- 225 g pieno, kambario temperatūros
- 40 g medaus, kambario temperatūros
- 200 g razinų
- 25 g mielių (ne sausųjų, o šlapio tipo)
Gaminimas
Įpilkite šiek tiek pieno į dubenėlį, truputį pašildykite ir sudėkite į jį mieles. Pamaišykite ir leiskite mielėms pradėti veikti. Dideliame dubenyje sumaišykite likusį pieną su cukrumi ir medum.
Į razinas įberkite saują miltų ir išmaišykite. Apvoliotos miltais razinos “nenuskęs” į Panettone dugną kepdamos.
Likusius miltus persijokite ant švaraus paviršiaus, suformuokite iš jų šulinėlį ir supilkite į jį mieles, pieno, cukraus ir medaus mišinį, sviestą, razinas ir tarkuotą apelsino žievelę. Viską maišykite, o po to minkykite apie 10 minučių kol suformuosite vientisos tešlos gabalą. Uždenkite jį ir padėkite šiltai pakilti apie valandą laiko.
Po valandos paimkite tešlą, perminkykite ant miltuoto paviršiaus ir padėkite dar pakilti apie 10 minučių. Po to padalykite tešlą į 8 dalis, ir įdėkite po vieną į mini Panettone formelę. Uždenkite audiniu ir palikti pakilti apie 45 minutėms.
Pakilusius mini Panettone patepkite pienu ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Iškepus leiskite gerai atvėsti.