Naminė cukrinė masė tortų ir keksiukų dekoravimui

Cukrinė masė – vienas pagrindinių būdų puošti tortus, keksiukus ir kitokius kepinius. Taip pat daugybė yra ir jos receptų, skubantiems parduodama ir jau pagaminta. Tačiau nieko nenustebinsime pasakę, kad kas gaminta namuose, visuomet arčiau širdies (ir skrandžio) :)

Gana ilgai atrinkinėjome ir net išbandėme naminės cukrinės masės receptus – nes mūsų tikslas buvo jums pasiūlyti tokią cukrinę masę, kuri yra lengvai pagaminama ir jai reikalingi ingredientai randami kiekvienoje parduotuvėje. Štai rezultatas – žemiau esantis receptas mums patiko ir pavyko geriausiai. Tikrai sugebės ir naujokai virtuvėje.

Iš šios naminės masės puikiai pavyks pagaminti paprasčiausius papuošimus, gėles ir figūrėles bei dengti ir puošti keksiukus. Tortams dengti ar itin sudėtingoms figūrėlėms lipdyti rekomenduojame rinktis pirktinę masę – joje yra specialių priedų, kurie palaiko masės elastingumą ir pristabdo džiūvimą su ja dirbant. Ši naminė masė su ja dirbant džius greičiau, tačiau ją arba pirštus galima nuolat drėkinti, taip išlaikant minkštumą.

  • 350 g cukraus pudros
  • 1 šaukštas krakmolo
  • 1 lygiai nubrauktas šaukštas želatinos
  • 30 ml vandens
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Cukraus pudrą ir krakmolą persijojame į vieną dubenį

Želatiną ištirpiname vandenyje (greičiau tai pavyks padaryti įdėjus dubenėlį į kitą – didesnį dubenį su karštu vandeniu).

Želatiną ir citrinos sultis sudedame į cukraus pudros ir krakmolo mišinį

Minkome iki vientisos masės, vis pasibarstant vos vos krakmolo

Išminkytą masę iš karto galime naudoti. Jei naudosite šiek tiek vėliau, tiesiog suvyniokite į maistinę plėvelę. Jei norite laikyti kelias dienas, kruopščiai suvyniokite į foliją, įdėkite į užsegamą maišelį ir užsekite, kad būtų sandaru. Laikykite kambario temperatūroje. Išpakavus pakaks vos kelias minutes paminkyti rankose ir masė vėl bus elastinga bei paruošta darbui. Jei supakuosite nesandariai, masė sudžius ir netiks naudojimui.

Norėdami klijuoti elementus iš šios masės vieną prie kito, tiesiog labai nedaug sudrėkinkite klijuojamus paviršius vandeniu.

Spalvota naminė cukrinė masė

Šią masę galite spalvinti naudojant maistinius dažus (užlašinti lašelį ant paruoštos masės ir išminkyti kol spalva bus vientisa), tačiau dar vienas šios masės privalumas tas, kad galime apsieiti ir be jų – tiesiog vietoje želatinos ir citrinos rūgšties naudojant spalvotą žele. Tuomet proporcijos yra tokios:

  • 50 g cukraus pudros
  • 1 šaukštas krakmolo
  • 1 šaukštas norimos spalvos žele
  • 1 šaukštas vandens

Gaminimo eiga panaši – žele labai gerai ištirpiname vandenyje, o cukraus pudrą ir krakmolą persijojame į dubenį. Atsidedame apie šaukštą pudros-krakmolo mišinio, o į likusį supilame žele ir išmaišome, kol neliks gumulėlių. Tuomet sudedame likusią pudrą-krakmolą ir išminkome tiesiog rankose.

Ši masė vos vos minkštesnė už tą, kuri vien iš želatinos, maždaug plastilino konsistencijos. Papildomas privalumas – vaisinis skonis, tačiau iš jos sunkiau gaminasi smulkūs papuošimų elementai ar ornamentai. Taip pat su žele išgauti ryškių spalvų nepavyks, tačiau pastelinės išeina puikios.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Tinklalapyje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą jo veikimą bei tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra naudojami automatiškai. Siekiant individualizuoti Jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums, naudojami ir tiksliniai slapukai. Paspaudę „Sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų naudojimu. Savo sutikimą galite atšaukti bet kuriuo metu savo interneto naršyklės nustatymuose, ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - Privatumo politikoje