Rožinis šampano tortas

Visiems šampano ir elegancijos mėgėjams – rafinuotos išvaizdos bei puikaus skonio tortas. Jame puikiai dera šampanu dvelkiantis drėgnas ir purus biskvitas bei lengvas ir vos vos saldus kremas. Tobulai tiks vestuvėms, sužadėtuvėms, jubiliejams ar bet kokiomis kitomis progomis, kurios reikalauja išskirtinio deserto.

Įjunkite orkaitę kaisti sulig 180 laipsniais, ir pasiruoškite tris 20 cm skersmens biskvito formas. Jie jos metalinės, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, jei silikoninės, nieko papildomai daryti nereikia.

Reikalingi ingredientai

Biskvitui:

  • 340 g miltų
  • 1 valg. š. arba 15 g kepimo miltelių
  • pusė arb. šaukštelio arba 2 g druskos
  • 6 kiaušinių baltymai (apie 180-200 g)
  • 240 g rožinio šampano / putojančio vyno
  • 2 arb. š. arba 8 g vanilės
  • 2 valg. š. arba 18 g augalinio aliejaus
  • 400 g cukraus
  • 225 g sviesto
  • pusė lašelio rožinių valgomųjų dažų (tiesiog įmerkti dantų krapštuko patį galiuką)

Kremui:

  • 450 g sviesto
  • 950 g cukraus pudros
  • 5-6 valg. š. arba 50-60 g šampano
  • 1 arb. š. vanilės
  • pusė lašelio rožinių valgomųjų dažų (tiesiog įmerkti dantų krapštuko patį galiuką)

Biskvito kepimas

  1. Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską
  2. Kitame dubenyje iki vientisos masės išmaišykite kiaušinių baltymus, šampaną, vanilę ir aliejų
  3. Mikserio dubenyje plakite cukrų ir sviestą apie 3-5 minutes. Kai mišinys taps baltas ir purus, sudėkite apie trečdalį sausų ingredientų mišinio ir išmaišykite iki vientisos masės. Lėtai įpilkite apie pusę skystų ingredientų mišinio ir vėl išmaišykite. Toliau vėl sausus, vėl skystus ir galiausiai likusius sausus, o pačiame gale – kyštelėkite į gautą masę tą dantų krapštuką su puse lašelio valgomųjų rožinių dažų, ir vėl išmaišykite.
  4. Padalinkite tešlą į tris formas ir kepkite apie 25-30 minučių, arba kol į biskvito centrą įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas bus neaplipęs tešla.
  5. Vėsinkite apie 10 minučių formose, tuomet išimkite.

Kremo gamyba

  1. Sviestas plakamas, kol tampa purus, tada sudedama vanilė, pudra bei šampanas ir vėl plakama kol pasiekiamas norimas tirštumas.
  2. Kyštelėkite į gautą masę dantų krapštuką su puse lašelio valgomųjų rožinių dažų, ir paplakite dar pora minučių mažesniu greičiu, kad kremas lengviau dengtųsi.

Surinkimas

  1. Biskvitai pertepami kremu
  2. Tortas padengiamas kremu, tiek šonuose tiek viršuje.

sampano-tortas

Tortus gaminti lengviau su:

Recepto šaltinis: mycakeschool.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *