Dar viena skanėstų idėja, kurią lengvai paruoši ir pradedantieji, tačiau ant Velykinio stalo šis desertas atrodys įspūdingai. Jam pagaminti neprireiks nei įmantrių ingredientų, nei specialių įrankių ar formų. Kadangi gaminimas neilgas ir paprastas, labai tiks ir gaminant su vaikais. Tik pažvelkite į juos – niekas nesupainios – tai tikrai Velykiniai sausainiai!
Na pripažinkite, juk jie tikrai mieli :) Švelni žalia spalva reiškia pavasarį, o spalvoti kiaušinukai derės su kitais Velykinio stalo papuošimais.
Jums reikės išsikepti (o gal net ir nusipirkti, jei stalą ruošiate skubiai ;) ) savo mėgstamiausius sausainius – sviestinius arba trapius. Mūsų pavyzdyje jie apvalūs, tačiau gali būti ir apvalūs banguotu krašteliu ar gėlytės formos, ar kitokie, kokius Jūs sugalvosite. Taip ir dydis gali būti toks, kaip norite. Rinkdamiesi dydį, atsižvelkite į savo turimų kiaušinukų dydį. Mūsų pavyzdyje sausainio skersmuo yra 6 cm, o kiaušinukai – 2 cm ilgio.
Antras žingsnis – Jūsų mėgstamiausias dekoravimo kremas ir lašelis žalių maistinių dažų. Kremą ant sausainiukų spauskite taip, kad atrodytų lyg žolė, idealios tvarkos nereikia. Tai galima padaryti skirtingais būdais:
- Specialiu žolės antgaliu
- Bet kokiu kitu antgaliu, kurį turite, tuomet žolytė bus šiek tiek kitokios formos, nei mūsų pavyzdyje, bet vis tiek – žolytė
- Neturint jokio antgalio – tiesiog nukirpkite nedidelį dekoravimo maišelio (neturint jo – bet kokio standesnio maišelio, kuris tinkamas sąlyčiui su maistu) kampelį, ir kremą dėliokite po nedidelį taškelį vis kilsteldami, kad gautūsi žolės stiebeliai.
Trečias žingsnis – į kremą patupdykite pirktinius kiaušinukus. Prieš Velykas jų yra visuose prekybos centruose, tiek šokoladinių, tiek spalvotų, bei įvairių dydžių.
Viskas, Velykinio stalo desertas paruoštas.
Rekomenduojame pagaminti kuo daugiau, šie gražuoliai Velykiniai sausainiai nuo stalo ištirpsta bežiūrint.