Macarons kepimo formos ir įrankiai

Negalite savęs vadinti tikru kepėju, jei dar nebandėte iškepti Macarons. Šie dieviško skonio sausainėliai užkariauja pasaulio virtuves, kavines ir restoranus – ir ne tik dėl to, kad dabar jie madingi, jie tiesiog nerealiai skanūs!

Nors Macarons dažnai kildinami iš Prancūzijos, jų atsiradimo istorija miglota, nes panašūs sausainėliai, tuomet dar valgyti po vieną, o ne sulipdyti įdaru, buvo kepami ir Italijos karalių dvaruose. Net ir pavadinimas šių skanėstų kilęs iš itališko žodžio „morengas“ ( macarone, maccarone ar maccherone).

Šiandien Macaron – dvigubas morenginis-migdolinis sausainėlis, perteptas kremu, ganache ar net džemu. Paties sausainėlio spalvų ir skonių jau nebesuskaičiuosi – tai kiekvieno kepėjo fantazijos reikalas, pradedant nuo šokoladinių ir braškinių, ir baigiant žaliosios arbatos ir kitokiais egzotiškais skoniais.

Macarons turi „firminę“ formą – tai lygus viršutinis paviršius, ir kepant susidarantis gruzdėtas pakraštėlis apačioje, dar vadinimas kojele ar sijonėliu. Viduje tik vos vos drėgnokas, burnoje jis tiesiog ištirpsta… Nesistebime, kad vis daugiau kepėjų ir smaližių užsikrečia Macarons karštlige!

Mūsų siūlomi kepimo kilimėliai bei tešlos švirkštai/pūslės, skirti specialiai Macarons, padės iškepti šiuos skanumynus tobulai apvalius ir vienodus, jie neprilips ir žinoma, jei tik atidžiai seksite receptu, turės savo „sijonėlį“.