Iškepkite mini Panettone savo Kalėdiniam stalui – tai tikrai nesudėtinga, o išbandytą receptą rasite pas mus. Skaityti toliau
Spurgos, spurgytės dabar mėgaujasi populiarumu – įvairiausių dydžių, skonių, įmantriausių dekorų, pateikiamos popierėliuose, ant pagaliukų, net puokštėse. Ar gali šis desertas būti pateikiamas Helovynui? Žinoma! Suradome gana nemažai pavyzdžių, kaip gali atrodyti Helovyno spurgos, ir dalinamės savo radiniais su jumis. Skaityti toliau
Minkšti, pieniški naminiai ledai tik per kelias minutes ir vos iš poros ingredientų – taip, tai įmanoma. Šiam ledų receptui taip pat nereikia ledų gaminimo aparato. Išbandę šiuos ledus patys buvome nustebę – skonis ir tekstūra kaip pačių kokybiškiausių ledų, o receptas – itin paprastas bei nereikalaujantis įgūdžių virtuvėje ar specifinių žinių.
Dar viena skanėstų idėja, kurią lengvai paruoši ir pradedantieji, tačiau ant Velykinio stalo šis desertas atrodys įspūdingai. Jam pagaminti neprireiks nei įmantrių ingredientų, nei specialių įrankių ar formų. Kadangi gaminimas neilgas ir paprastas, labai tiks ir gaminant su vaikais. Tik pažvelkite į juos – niekas nesupainios – tai tikrai Velykiniai sausainiai! Skaityti toliau
Obuolių pyragas – nepabostanti rudens klasika. Šiandien dalinamės originaliu būdu jį papuošti – spalvotais rudenio lapais.
Nors iš pirmo žvilgsnio sukulentai neatrodo tokie patrauklūs, kad jais, kaip gėlėmis, būtų puošiami desertai, tačiau internetą po truputį užvaldo būtent toks naujas kepinių dekoravimo trendas – kaktusiukai ir kiti jų “giminės” aptupia tortus ir keksiukus, ir turime pripažinti – atrodo tikrai originaliai. Skaityti toliau
Velykos vaikams paprastai reiškia šokoladą, šokoladinius kiaušinius ir įvairius panašius saldumynus. Mes, kaip ir jūs, nuolat galvojame, kaip sudominti mažuosius sveikesniais desertais. Šiandien dalinamės vienu iš tokių atradimų – jogurtiniai ledinukai.
Skaityti toliau
Saulutei vis labiau šildant, kviečiame išsikepti lengvus morkų sausainius. Puikiai tiks Velykoms, o gaminami taip lengvai, kad galėsite ruošti su vaikais. Skaityti toliau
Yra daugybė būdų dekoruoti tortus, keksiukus ir sausainius – gražių, įdomių, lengvų ir sudėtingesnių. O kartas nuo karto kažkur pasaulyje vienas kepėjas ar kepėja ima ir sugalvoja kažką, kas užkariauja internetą ir nusipelno įvardinimo – gniaužiantis kvapą, įspūdingas, nematytas. Pamenate, visai neseniai visus žavėjo veidrodiniu glajumi aplieti tortai, o štai naujausia banga – šokolado potėpiais puošti tortai (angl. brushstroke cake). Skaityti toliau
Cukrinė masė – vienas pagrindinių būdų puošti tortus, keksiukus ir kitokius kepinius. Taip pat daugybė yra ir jos receptų, skubantiems parduodama ir jau pagaminta. Tačiau nieko nenustebinsime pasakę, kad kas gaminta namuose, visuomet arčiau širdies (ir skrandžio) :)