Kaip naudoti formuoto šokolado formą:
1. Pripildykite formą ištirpintu ir temperuotu šokoladu, tuomet apverskite ir leiskite šokolado pertekliui išbegti. Kartokite šį veiksmą, kol išgausite norimą šokolado sienelės storumą.
2. Palikite šokoladą formoje sustingti – bent 4 valandas.
3. Šokoladui sukietėjus, apverskite formą ir švelniai tapšnokite formą, kol šokolado puselė iš jos išslys. Jei nepavyksta, švelniai paspauskite formą, kad šokoladas atkibtų nuo sienelių. Jei naudojate kokybišką šokoladą ir jis buvo temperuotas teisingai, jis neprilips prie formos ir išsiims labai lengvai.
4. Jei norite, pridėkite į vieną ar abi šokolado puseles suplanuotų skanėstų ar įdaro. Sulipdykite puseles patepdami jų kraštelius lydytu šokoladu, arba trumpam priliesdami karštelį prie įkaitintos kepimo skardod, arba perbraukdami puselių kraštelius įkaitinta metaline lopetėle.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.