Naminiai ledai – skanūs, minkšti ir tik iš dviejų produktų!

Minkšti, pieniški naminiai ledai tik per kelias minutes ir vos iš poros ingredientų – taip, tai įmanoma. Šiam ledų receptui taip pat nereikia ledų gaminimo aparato. Išbandę šiuos ledus patys buvome nustebę – skonis ir tekstūra kaip pačių kokybiškiausių ledų, o receptas – itin paprastas bei nereikalaujantis įgūdžių virtuvėje ar specifinių žinių.

Kaip jau minėjome, šiems ledams pagaminti nereikia jokios specialios ledų gaminimo įrangos. Visiškai pakaks naminio mikserio, kad ir pačio paprasčiausio rankinio. Juo išplaksite grietinėlę, tuomet sumaišysite su antruoju ingredientu, ir padėsite į šaldiklį sustingti. Iš žemiau surašytų kiekių mums gavosi 5 nemažos porcijos.

naminiai ledai

Naminių ledų receptas

Taigi, reikės tik dviejų dalykų:

  • 500 ml grietinėlės, geriausia bet 30-40% riebumo, skirtos plakimui
  • 1 skardinės saldinto kondesuoto pieno

Ryškesniam skoniui išgauti rekomenduojame papildomai įdėti:

  • keli lašeliai vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos, geriausiai tiks itin smulki druska arba druska dribsniais

Kaip gaminti naminius ledus

Prieš gaminant, į šaldiklį įdėkite indą ar formą, kurioje šaldysite ledus. Dedant ledų masę į šaltą indą, jie sustings greičiau ir tolygiau. Geriausiai tinka metalinis indas, pavyzdžiui, stačiakampė kekso forma.

Pirmas žingsnis yra išplakti grietinėlę. Pradėkite plakti naudodami silpniausią mikserio nustatymą ir plakdami perjunkite į vis stipresnį. Plakite tol, kol ji bus tiek standi, kad suformavus viršūnėles, jos nesukrenta.

ledų receptas

Kitame dubenyje išmaišykite kondensuotą pieną su vanilės ekstraktu ir druska, tuomet sudėkite apie pusę išplaktos grietinėlės ir atsargiai išmaišykite. Tuomet supilkite šį mišinį į likusią išplaktą grietinėlę ir atsargiai, švelniai permaišykite. Maišant atsargiai, mišinyje išliks oro burbuliukų, ledai bus puresni.

Visą masę supilkite į indą, kurį palaikėte šaldiklyje. Šaldykite apie 4 valandas – tol, kol sustings.

Šie naminiai ledai tikrai nedaug skiriasi nuo geriausių masinės gamybos grietinėlės ledų, tačiau juose – jokių priedų ar konservantų. Jų tekstūra kreminė, švelni, puri, jie greitai tirpsta burnoje. Kaip ir bet kokius kitus ledus, galite juos skaninti norimais priedais ir išgauti norimus skonius – riešutais, šokoladu, saldainiukais, vaisiais, traškiais vaflių trupinėliais, pabarstukais ir t.t. Mes išbandėme su smulkintomis braškėmis ir avietėmis, jas įmaišėme prieš pat dedant į šaldiklį (pjaustyti reikia smulkiai, kadangi gabalėliai peršala kiaurai, didelius bus sunku kramtyti).

Jei išbandysite šį ledų receptą, pasidalinkite savo nuomone apie juos komentaruose!

Gaminant gali prireikti:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Tinklalapyje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą jo veikimą bei tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra naudojami automatiškai. Siekiant individualizuoti Jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums, naudojami ir tiksliniai slapukai. Paspaudę „Sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų naudojimu. Savo sutikimą galite atšaukti bet kuriuo metu savo interneto naršyklės nustatymuose, ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - Privatumo politikoje