Karamelizuoti apelsinai su šokoladu – jau kvepia šventėmis…

Jei  net įžiebus pagrindinių miestų egles ir aplinkai po truputį “kalėdiškėjant”, visgi dar nejaučiate šventinės nuotaikos, siulome, kaip visada, paprastai nepaprastą receptą – kuris sušildys širdį ir paruoš ją šventėms…

Šie apelsinai – tiesiog puikus pasiūlymas: gaminami lengvai, sutinkami ne taip ir dažnai, o jau kvapas… Skonis taip pat nenusileidžia – šokoladas su apelsinu ir šiek tiek sūrumo gurmanams. Pasiruošę gaminti?

Reikės:

  • 3 puodelių vandens
  • 1 puodelio cukraus
  • kelių žvaigždanyžių
  • 2 nedidelių apelsinų, supjaustytų apie pusės centrimetro storio skridinėliais
  • smulkinto geros kokybės juodojo šokolado tirpinimui
  • žiupsnio geros kokybės druskos (pvz. Maldon)

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi, sudėkite žvaigždinius anyžius bei apelsinus ir palikite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pavartant apelsinus. Virkite kol skystis taps panašis į sirupą, tai užtruks apie 20 minučių.

Sumažinkite ugnį iki visai nedidelės ir virkite 10 minučių, kol sirupas dar sutirštės.

Išimkite apelsinus iš sirupo ant kepimo popieriumi aptiestų grotelių ar paprasčiausios lėkštės ir įdėkite į šaldytuvą.

Tuo metu kol vėsta apelsinai, ištirpinkite šokoladą – virš karšto vandens indo, arba mikrobangėje, 20 sekundžių intervalais ir vis pamaišant.

Apelsinų skilteles merkite į šokoladą, ir palikite sustingti.

Prieš patiekiant į stalą, pabarstykite kokybiška druska – tai suteiks pikantiškumo ir originalumo.

karamelizuoti-apelsinai2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *