Krepšeliai iš šokolado

Yra toks teisingas posakis “genialumas – paprastume”. Jis labai tinka šiam skanėstui, kuris atrodo įdomiai, o pagaminamas labai lengvai – nieko nereikia kepti. Tik nepamirškite parduotuvėje nupirkti balionėlių :)

krepseliai5Kodėl balionėlių? Nes būtent jų pagalba tirpintas šokoladas pavirsta gražučiais krepšeliais. Pripūskite balionėlius iki norimo dydžio, nuplaukite ir nusausinkite (dėl viso pikto, visgi balionėliai nėra paruošti sąlyčiui su maistu), įmerkite į šokoladą, ir padėkite ant kepimo popieriaus džiūti. Jei gavosi ploni, galima pakartotinai įmerkti tiek kartų, kiek norėsite, kad atrodytų pakankamai tvirti.

Įmerkiant galima balionėlį pasukioti, kad gautume krepšelį, panašų į tulpės žiedą.

Sutvirtėjus šokoladui, atsargiai pradurkite balionėlius, geriausia šalia užrišimo, padarydami mažą skylutę – kad išsileistų pamažu. Kitaip rizikuojate, kad sprogdami sulaužys šokoladą.

Balionėliui išsileidus, dar atsargiau išimkite baliono likučius iš krepšelio.

O kas po to?

O po to neribojame fantazijos: į vidų galime dėti ledus, varškės kremą, vaisius, pudingą, putėsius, uogas, vaisius ir įvairiausias jų kombinacijas.

Štai visa eiga ir kelios idėjos paveikslėliuose (paspaudus padidėja):

Jei turite daugiau laiko, galima krepšelius pagaminti įspūdingesnius – varvinant šokoladą ant balionų, užtepant jį teptuku, arba konditeriniu rašikliu ar švirkštu “aprašinėjant”, taip pat merkiant į kelių spalvų šokoladą (tuomet išgaunamas marmuro efektas). Mažesnius krepšelius sudedant į didesnius, jie atrodys kaip gėlės. Štai keli pavyzdžiai (paspaudus padidėja):

Papuoškite krepšelius šokoladiniais saldainiukais:

Šaltiniai: tablespoon.com, custompartytime.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *