Biskvitinis Velykų avinėlis

Prieš Velykas viena iš populiariausių prekių mūsų parduotuvėje tampa Velykinio avinėlio forma. Ne tik dėl galimybės iškepti avinėlio formos skanėstą, bet ir todėl, kad su tokiu papuošimu Velykinis stalas atrodo įspūdingai. Todėl ne kartą gavome ir jūsų klausimą – o koks receptais geriausiai tinka šiai formai?

Tradiciškai Velykų stalo avinėlis yra kepamas iš biskvitinės tešlos. Žinoma, jei jums labiau patinka mielinės ar kekso tešlos kepiniai – tikrai iškeps ir toks avinėlis. Tačiau šį kartą pateiksime klasikinį biskvitinio avinėlio receptą.

Ingredientai:

  • 75 g kambario temperatūros sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • šiek tiek vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g bulvių krakmolo
  • 75 g. kvietinių miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • citrinos žievelė nuo vienos nedidelės citrinos

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, naudokite režimą viršus/apačia. Avinėlio formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais.

2. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.

3. Kitame dubenyje išplakite sviestą iki purumo. Tuomet į jį sudėkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei citrinos žievelę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

4. Į sviesto masę sudėkite kiaušinių trynius, išmaišykite.

5. Į sviesto ir trynių masę sudėkite miltų, kepimo miltelių bei druskos mišinį ir maišykite. Turi gautis ne vientisa tešla, o stambūs tešlos trupiniai.

6. Išplakite kiaušinių baltymus iki standumo.

7. Sudėkite pusę baltymų masės į tešlą, ir stipriai maišykite, kad tešla suskystėtų. Tuomet sudėkite likusią baltymų pusę ir maišykite atsargiai, kol masė taps vientisa.

8. Supilkite tešlą į formą – reikia užpildyti tik apie 3/4 formos, nes tešla kepdama pakils. Pridėjus daugiau, kepinys išlips per kraštus.

9. Kepkite apie 25-30 minučių, kol į kepinį įkištas pagaliukas ištraukus bus sausas ir švarus.

Iškepusį avinėlį palikite bent 20 minučių nedaug pravertoje orkaitėje, tuomet išimkite ir padėkite ant vėsinimo grotelių atvėsti. Atvėsusį avinėlį išimkite iš formos. Tešla gali būti pakilusi virš formos kraštų, bei išlindusi formos sujungimo vietoje, tačiau taip ir turi būti, kad avinėlis būtų vientisas. Tose vietose avinėlį atsargiai apipjaustykite, skirkite dėmesio jo ‘dugnui’, kad stabiliai stovėtų. Tuomet puoškite cukraus pudra, šventiniu kaspinėliu ir /ar pavasariniais žalumynais.

Šį receptą galite naudoti ir tokio pačio tipo Velykinio zuikio formai.

Gaminant gali prireikti:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *